Početna

        

 

 

 
 
Opći podaci

Povijest Motovuna

Mapa Motovuna

Socijalna skrb

Vizija

Naselja na području Općine Motovun

Kontakti

Pristup informacijama

        

 

 

 
Ustrojstvo

Načelnik

Vijeće

Jedinstveni upravni odjel

Mjesna samouprava

Stalna radna tijela

Komisija

 

 

 

        

 

 

 

 
Kultura

Festivali i manifestacije

Arhitektura

Poznate ličnosti

Tradicija

         

                                                    

 

Dokumenti

Program razvoja

Akti i dokumenti

Obrasci za građane

Javna nabava

Natječaji i oglasi

Sponzorstva i donacije 

Tablica ugovora i radova

Prostorni planovi

Investicije - IPARD mjera 301

 

      

 

 
 
  Gospodarstvo
 
  Financijska
  izvješća

  Političke 
 
aktivnosti

 

 

 

 

 

 

8. Fešta od fruti - Kaldir

 

slika FOF

 

Udruga mladih Kaldir organizator je 8. po redu Fešte od fruti koja se održava u nedjelju 09.10.2016.  Program započinje u 13 sati otvaranjem izložbe u nekadašnjoj školi, a svečano otvorenje upriličiti će se u 15 sati. Svečano otvorenje uveličat će mlada pjevačica Dinela Kazalac i mlada harmaonikašica Vanesa iz Buzeta. Dječja priredba tradicija je koju u Kaldiru njeguju svake godine, a ona započinje u 17 sati. Nakon 19 sati počinje zabava uz DJ-a.  Cjelodnevni program bit će popraćen svirkom i pjesmom petorice harmonikaša, a program predvode i nasmijavaju goste Kristijan Nemet i Šajeta. Kroz cijeli dan specijalitete na bazi voća pripremat će Istra event j.d.o.o.

Posjetitelji će moći degustirati i kupiti po prigodnim cijenama proizvode lokalnih proizvođača: OPG Božić Aleksandra, OPG Beletić Davide, OPG Bon Dean, OPG Vinko Dantinjana, OPG Rabak Ratko, OPG Mario Štefanić, OPG Dejan (Cvetka) Laganis, OPG Livio Prodan, OPG Vlado Božić, Vina Benvenuti, Vina Bertoša, Vina Fakin, Vina Tomaz te ostali izlagači suvenira, sireva, proizvoda od tartufa.

Organizatori su ove godine pripremili jednu novost, a to je izložba traktora i mehanizacije za poljoprivredu (freze, lopatari, rotovatori, malčeri, plugovi, prikolice…) u organizaciji Machina Tractoria d.o.o.Plovanija, Portoroška 7, 52460 Buje koji će ujedno napraviti prezentaciju električnih škara za rezidbu voćaka.

Fešta u Kaldiru posebna je i po tome što se na licu mjesta kuhaju domaće marmelade, peču palačinke, štrudle od jabuke, jabuke u pivskom tijestu i sve to po promotivnim cijenama. Oni koji tijekom dana točno odgovore na pitanja voditelja programa imat će prilike osvojiti poklon pakete.

Straha od kiše nema jer se cjelodnevni program odvija pod šatorom, a od vaših automobila do mjesta manifestacije organiziran je poseban prijevoz koji je besplatan.

Suorganizatori i sponzori manifestacije su Općina Motovun i TZ Općine Motovun.

Ovu nedjelju svi u Kaldir na još jednu Feštu od fruti.