Početna

        

 

 

 
 
Opći podaci

Povijest Motovuna

Mapa Motovuna

Socijalna skrb

Vizija

Naselja na području Općine Motovun

Kontakti

Pristup informacijama

        

 

 

 
Ustrojstvo

Načelnik

Vijeće

Jedinstveni upravni odjel

Mjesna samouprava

Stalna radna tijela

Komisija

 

 

 

        

 

 

 

 
Kultura

Festivali i manifestacije

Arhitektura

Poznate ličnosti

Tradicija

         

                                                    

 

Dokumenti

Program razvoja

Akti i dokumenti

Obrasci za građane

Javna nabava

Natječaji i oglasi

Sponzorstva i donacije 

Tablica ugovora i radova

Prostorni planovi

Investicije - IPARD mjera 301

 

      

 

  Službeni glasnik
 
  Gospodarstvo
 
  Financijska
  izvješća

  Političke 
 
aktivnosti

 

 

 

 

 

 

Švicarska

U Švicarskom gradu Lugano održala se 6 švicarska internacionalna izložba turizma: „iViaggiatori“ na kojoj je između 420 izlagača iz cijeloga svijeta, 2008. godine sudjelovao i Motovun. IViaggiatori je svjetski poznat sajam na kojem različite zemlje imaju mogućnost prezentirati svoju tradiciju, tipične proizvode, gastronomiju, umjetnost i specifičnosti svakoga područja, upoznajući se tako s autentičnim vrijednostima koje svaki kraj čini jedinstvenim.

Na Sajmu je prisustvovalo 420 izlagača iz cijeloga svijeta, od toga desetak iz Hrvatske, turističke zajednice iz Opatije, Raba, Paga i Zadra, te nekoliko agencija, i Motovun kao jedina općina. Prema riječima veleposlanika, ali i posjećenosti štanda, možemo ustvrditi da su područje Motovuna i njegove tipične proizvode, vino i tartufe vrlo uspješno predstavili izlagači Općine Motovun zajedno sa svojim suizlagačima. Za Općinu Motovun bili su: predsjednik Vijeća Efrem Močibob, v.d. Pročelnice Karmen Grubor, vijećnik Edi Bellini i referentica za društvene djelatnosti Silvia Šegon. Za predstavljanje proizvođača tartufa bio je zadužen Miha Rolih iz Zigantetartufi d.o.o., a za predstavljanje proizvođača vina Nikola Benvenuti, TO Benvenuti.

Općini Motovun je na izložbi suradnju ponudila direktorica ureda Hrvatske turističke zajednice u Švicarskoj, gđa. Nevenka Fuchs oduševljena načinom na koji je Motovun bio predstavljen. Velikodušno je pozvala izlagače na prisustvovanje eno-gastro sajmu koji se održava veljačom u Zurichu. Uz poziv na sajam, gđa. Fuchs je pokazala inicijativu, te će pokušati iznaći sredstva za sufinanciranje učešća Motovuna i dostaviti svu potrebnu dokumentaciju za objedinjavanje što više poslovnih subjekata turističkog opredjeljenja za učešće na sajmu, a u organizaciji Općine Motovun (odnosno Turističke Zajednice).