OPĆINA
MOTOVUN-MONTONA

Biciklistička utrka “Istarsko proljeće”

 

 istarsko proljeće

 

Tijekom predstojećeg vikenda, odnosno od 9. do 12. ožujka, održat će se međunarodna cestovna biciklistička utrka ”Istarsko Proljeće”, na kojoj sudjeluje oko 200 biciklista, prateće službe i osiguranje.

Utrka će se održati prema slijedećem rasporedu:
u četvrtak, 9. ožujka, održava se prolog vožnja u Umagu, Nova Obala od 11 do 15 sati
u petak, 10. ožujka, održava se prva etapa utrke na itinereru: Poreč – Vižinada – Baderna – Pazin – Žminj – Vodnjan – Žminj – Barban – Raša – Labin, u vremenu od 11 do 15 sati
u subotu, 11. ožujka, održava se druga etapa utrke na itinereru: Vrsar – Limski kanal – Rovinj – Bale – Kanfanar – Žminj – Gračišće- Kršan – Dolenja Vas – Lupoglav – Buzet – Motovun, u vremenu od 10,45 do 15 sati
u nedjelju, 12. ožujka, održava se treća etapa utrke na itinereru: Pazin – Baderna – Vižinada – Brtonigla – Umag – Sv.Marija na Krasu – Plovanija Buje – Umag, u vremenu od 11 do 15 sati.

Zbog održavanja biciklističke utrke, policijski službenici i druge osobe temeljem ovlaštenja (redari) povremeno će zatvarati spomenute dionice cesta te mjesta starta i cilja, za vrijeme dok traje utrka. Stoga pozivamo sve vozače motornih vozila, koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke, da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista. Zbog mogućnosti da zaostanu neke manje grupa biciklista tijekom utrke, pozivamo sve sudionike u prometu da obrate pozornost na bicikliste te povećaju oprez u prometu.

Isto tako, molimo sve vozače vozila da obrate pozornost na bicikliste kojih je ovih dana na našim prometnicama znatno više u odnosu na uobičajeni promet biciklista poradi priprema za biciklističke utrke.

Skip to content