OPĆINA
MOTOVUN-MONTONA

Obavijest građanima – raspisivanje natječaja za zakup

Poštovani poljoprivredni i drugi korisnici državnog poljoprivrednog zemljišta,

pripremljen je novi natječaj za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. U tom je natječaju svo zemljište koje nije „prošlo“ prethodni natječaj, zemljište na kojem je na satelitskim snimkama vidljivo da se obrađuje te svo ostalo zemljište koje ima određenu obradivu vrijednost.

Tablice s podacima o zakupu zemljišta objavljene su na mrežnoj stranici www.motovun.hr. Preporučamo postojećim korisnicima da provjere zemljište koje imaju na raspolaganju, jer se u određenoj mjeri popis razlikuje od ugovora koje su sklapali s Agencijom za poljoprivredno zemljište.

Natječaj će biti raspisan nakon što ministarstvo da prethodnu suglasnost. Svi postojeći korisnici bit će obaviješteni o raspisanom natječaju.

Nakon provedbe natječaja za zakup, provest će se priprema davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta vlasnika koji su nedostupni ili nepoznatog boravišta, kako bi se upotpunile proizvodno-tehnološke cjeline.

Paralelno s trajanjem natječaja za zakup, pripremit će se javni natječaj za zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta (golf i polo).

U pripremi su i postupci komasacije poljoprivrednog zemljišta kojim bismo dobili veće blokove zemljišta za ratarsku proizvodnju. Prvo područje koje će biti predmet komasacije nalazi se u dolini sjeverno od Beletićevog Brega. Nadamo se da će biti moguće provesti (dovršiti) komasaciju u cijeloj dolini rijeke Mirne.

Pripremljena je izmjena programa raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem, kojom će se u program uvrstiti mogućnost zakupa zemljišta koje u ovom trenutku nije u programu, a ispunjava uvjete za zakup.

Za sve informacije obratite se općinskoj upravi.

JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL

Pregled zakupa DPZ – svibanj 2024

Skip to content