OPĆINA
MOTOVUN-MONTONA

Obavijest o pokretanju postupka utvrđivanja napuštenih grobnih mjesta na grobljima u Brkaču, Kaldiru, Motovunu i Sv. Bartolu

Poštovani korisnici grobnih mjesta u Općini Motovun-Montona,

Općina Motovun-Montona provodi reviziju zaduženja svih grobnih mjesta na svim grobljima i utvrđeno je da postoji određeni broj grobnih mjesta za koje nije poznat korisnik i za koja grobna naknada nije plaćena više godina.

Grobno mjesto za koje grobna naknada nije plaćena 10 godina smatra se napuštenim i može se ponovno dodijeliti na korištenje ako je proteklo 15 godina od posljednjeg ukopa u grob.

Jednako tako, pozivamo članove obitelji preminulih korisnika grobnog mjesta, a koji se još uvijek vode kao korisnici grobnog mjesta da u dogovoru s drugim članovima obitelji reguliraju prijenos zaduženja na novog korisnika.

Pozivamo članove obitelji ili nasljednike da u roku od 90 dana Općini Motovun-Montona podnesu zahtjev za priznavanje prava korištenja prava nad grobnim mjestom i podmire sva prethodna dugovanja, jer će nakon provedenog postupka objave o namjeri prekapanja napuštenih grobnih mjesta uprava groblja pristupiti prekapanju napuštenih grobnih mjesta.

Za sve informacije poslati upit telefonom na 681-819 ili na e-mail opcina@motovun.hr.

Motovun-Montona, 5. veljače 2020.

OPĆINA MOTOVUN-MONTONA

Skip to content