OPĆINA
MOTOVUN-MONTONA

Obilježen dan Općine Motovun

 

I ove godine je obilježen dan Općine Motovun na tradicionalan način. U subotu, 6.8. održana je balinjerada, a blagdan Sv. Stjepana proslavljen je u nedjelju, 7.8. 2016. godine. na glavnom motovunskom trgu.

Općinska povelja je ove godine pripala vrijednoj Udruzi mladih Kaldir, koja svojim radom i angažmanom već više godina uspješno organizira Feštu od frutti, promičući tako ovaj poznati voćarski kraj.

Posebnost ovogodišnje proslave Dana Općine Motovun bilo je otvorenje izložbe starih fotografija prikupljanih od stanovnika Motovuna.

Izložbu je organizirala Općina Motovun i Udruga fotografa Fotovun, a izložene su stare fotografije Motovuna (1890. – 1950.) pod  nazivom “Zalog za budućnost”.

Zahvaljujemo se svima koji su svojim doprinosom oplemenili izložbu koja je svjedočanstvo bogate prošlosti i povijesti Motovuna, a koja će kroz ovu izložbu biti očuvana od zaborava.

Izložbu možete pogledati svakog dana od 7.00 – 22.00 u galeriji Hotela Hotel Kastel Motovun

Od ljetnih koncerata na programu imamo Roženice ovu nedjelju, 14.kolovoza u 21 sat, a drugu subotu vam Klapa Motovun poklanja romantičnu večer na gornjem gradskom trgu. Ulaz na sva događanja je slobodan. 

Dobrodošli u Motovun, grad bogate povijesti i kulture! 

Skip to content