OPĆINA
MOTOVUN-MONTONA

Svečano otvorenje Dječjeg sela Veli Jože

Draga djeco i roditelji,

S ponosom Vas obavještavamo da će u ponedjeljak, 27. lipnja 2016. u 11 sati biti svečano otvorenje dječjeg igrališta Veli Jože – prvog tematskog dječjeg igrališta na našem području!

Očekuje Vas dobra zabava, iznenađenje uz poznate sestre Zaninović, naše Olimpijke, a Porsche Croatia, donator igrališta pripremio je i poklončiće za djecu za ovu prigodu.

Proslavimo zajedno što smo zajedničkim snagama našoj djeci omogućili kvalitetan sadržaj za kreativan i socijalni razvoj, te igru i druženje na sigurnom i pristupačnom mjestu.

veli joze

Općina Motovun je dugo vremena tražila mogućnost za financiranje prvog tematskog igrališta u široj okolici – Dječjeg sela Veli Jože! Poduzeće Porsche Croatia pokazalo je da ima sluha za potrebe najmlađih, te je svojom donacijom omogućilo izgradnju igrališta za potrebe djece. Donacijama svojih proizvoda pridružili su se i poduzeće Redox, izvoditelj radova, te atelier Art in situ iz Motovuna. Uz mnoštvo zainteresiranih volontera, puno podršku Osnovne škole Vladimira Nazora, Dječjeg vrtića Olga ban, te mnoštva motovunskih udruga uspjeli smo djeci pružiti kvalitetno provođenje slobodnog vremena uz igru i učenje, te potaknuti valorizaciju motovunske tradicije i legende Velog Jože, što ćemo nastaviti zajedničkim aktivnostima, igraonicama i radionicama.

Srednjovjekovna tema Dječjeg sela dočarava čarobnu zamišljenu zemlju gdje su vitezovi i princeze glavni likovi. Sprava za igranje pretvara se u dvorac s štitovima, grbovima, kamenim zidovima i kulama, što potiče maštu i kreativnost djece, ali i interes za povijest Motovuna i stjecanje znanja iz književnosti.

Igranjem djeca razvijaju motoričke sposobnosti i samopouzdanje, potiču svoju maštu i uče kako se odnositi s drugom djecom. Dječje igralište je jedno od rijetkih okruženja koje je posebno osmišljeno za potrebe djece i gdje djeca mogu slobodno isprobavati svoje sposobnosti.

Uređenjem Dječjeg sela Veli Jože osigurati će se djeci sigurno mjesto za igru, uključiti djecu s posebnim potrebama, valorizirati hrvatsku kulturnu i narodnu baštinu, te na kreativan i domišljat način približiti ju najmanjima.

 

 

                   

Skip to content