OPĆINA
MOTOVUN-MONTONA

Predstavljanje aktualnih natječaja iz Mjere 4 Programa ruralnog razvoja

 

LAG „Središnja Istra“ u suradnji s Razvojnom agencijom „Srce Istre“ organizira predstavljanje aktualnih natječaja iz Mjere 4 Programa ruralnog razvoja koje će se održati u utorak, 30.5.2017. također u 18:30 sati i u Velikoj vijećnici Grada Pazina(Družbe sv. Ćirila i Metoda 10).

Novi natječaji iz Programa ruralnog razvoja odnose se na ulaganja u voćarstvu, povrtlarstvu, stočarstvu i peradarstvu. Mogućnosti ulaganja su široke, a neki od prihvatljivih troškova su kupnja mehanizacije, strojeva i opreme, podizanje trajnih nasada, staklenika i plastenika, rekonstrukcija i izgradnja objekata za držanje životinja, gradnja i opremanje skladišnih kapaciteta za stajski gnoj i digestate. Također, u najavi je natječaj za dodjelu potpora za ulaganja u preradu, marketing i razvoj poljoprivrednih proizvoda.

Ovim se natječajima uvode i novine prema novom Pravilniku koje će korisnicima omogućiti lakšu prijavu i brže dobivanje sredstava, a koje će se primjenjivati i na ostale natječaje.

Predavanje koje će osim predstavljanja natječaja omogućiti i direktna pitanja korisnika, besplatno je za sve sudionike, a voditi će ga Svjetlana Jedriško Kasunić iz konzultantskog poduzeća Confidia. 

Više informacija o natječajima dostupno je na poveznici: http://ruralnirazvoj.hr/novosti/raspisano-je-5-natjecaja-za-podmjeru-4-1/.

http://lag-sredisnjaistra.hr/

 

 

 

Skip to content