OPĆINA
MOTOVUN-MONTONA

Švicarska

U Švicarskom gradu Lugano održala se 6 švicarska internacionalna izložba turizma: „iViaggiatori“ na kojoj je između 420 izlagača iz cijeloga svijeta, 2008. godine sudjelovao i Motovun. IViaggiatori je svjetski poznat sajam na kojem različite zemlje imaju mogućnost prezentirati svoju tradiciju, tipične proizvode, gastronomiju, umjetnost i specifičnosti svakoga područja, upoznajući se tako s autentičnim vrijednostima koje svaki kraj čini jedinstvenim.

Na Sajmu je prisustvovalo 420 izlagača iz cijeloga svijeta, od toga desetak iz Hrvatske, turističke zajednice iz Opatije, Raba, Paga i Zadra, te nekoliko agencija, i Motovun kao jedina općina. Prema riječima veleposlanika, ali i posjećenosti štanda, možemo ustvrditi da su područje Motovuna i njegove tipične proizvode, vino i tartufe vrlo uspješno predstavili izlagači Općine Motovun zajedno sa svojim suizlagačima. Za Općinu Motovun bili su: predsjednik Vijeća Efrem Močibob, v.d. Pročelnice Karmen Grubor, vijećnik Edi Bellini i referentica za društvene djelatnosti Silvia Šegon. Za predstavljanje proizvođača tartufa bio je zadužen Miha Rolih iz Zigantetartufi d.o.o., a za predstavljanje proizvođača vina Nikola Benvenuti, TO Benvenuti.

Općini Motovun je na izložbi suradnju ponudila direktorica ureda Hrvatske turističke zajednice u Švicarskoj, gđa. Nevenka Fuchs oduševljena načinom na koji je Motovun bio predstavljen. Velikodušno je pozvala izlagače na prisustvovanje eno-gastro sajmu koji se održava veljačom u Zurichu. Uz poziv na sajam, gđa. Fuchs je pokazala inicijativu, te će pokušati iznaći sredstva za sufinanciranje učešća Motovuna i dostaviti svu potrebnu dokumentaciju za objedinjavanje što više poslovnih subjekata turističkog opredjeljenja za učešće na sajmu, a u organizaciji Općine Motovun (odnosno Turističke Zajednice).

Skip to content