OPĆINA
MOTOVUN-MONTONA

Tisuću prskalica obasjalo ‘punoljetni’ Motovun Film Festival

Proslava otvorenja uz prvu motovunsku bebu Tita Emanuela, festivalsku špicu pod nazivom “Gdje ste bili ’99”, kolektivno paljenje prskalica i “apostole” iz filma Najnoviji zavjet.

Večeras je u prepunom Kinu Trg otvoreno ‘punoljetno’ izdanje Motovun Film Festivala. Na samom početku okupljene su pozdravili načelnik Motovuna Tomislav Pahović i istarski župan Valter Flego. Direktor Motovun Film Festivala Igor Mirković zatim je predstavio 18-godišnjeg Tita Emanuela, kojeg su roditelji, poznati domaći glumci, začeli na prvom festivalskom izdanju. Dječak Tit, narator festivalske špice pod nazivom Gdje ste bili ’99, začet je u sobi 107 motovunskog hotela Kaštel, u kojoj je iste godine odsjeo i legendarni redatelj Dušan Makavejev.

U čast prvoj motovunskoj bebi i svima koji znaju gdje su bili ’99 Mirković je pozvao publiku da istovremeno zapale slavljeničke prskalice. Umjetnički direktor festivala Mike Downey potom je pozvao dvojicu “apostola” iz belgijskog filma Najnoviji zavjet, glumce Didiera de Necka i Marca Lorenzinija, da najave film, a potom je i službeno počela filmska groznica na brdu dobrih filmova. Proslava punoljetnosti nastavila se i nakon otvorenja projekcijama u kinima Trg i Billy, a za najbolju rođendansku zabavu na Terasi Iza Hotela pobrinuo se srpski bend Repetitor.

Više slika prvog dana punoljetnog Motovun film festivala možete pogledati na slijedećem linku:

http://www.motovunfilmfestival.com/news/view-news/title/prvi-dan-punoljetnosti-motovuna

Skip to content