OPĆINA
MOTOVUN-MONTONA

Uređenje sportsko rekreacijske zone Kanal

Općina Motovun nastavlja sa radovima uređenja sportsko-rekreativne zone Motovun. Upravo se na terenu odrađuju građevinski radovi pripreme podloge za postavljanje sprava za fitness na otvorenom.

Podsjetimo se da je na općinskom terenu iza benzinske postaje INA na Kanalu prostornim planom predviđena zona za sport i rekreaciju. Još 80-ih godina tamo su vrijedni mještani sagradili boćarsko igralište i novu kućicu za boćarski dom svojim volonterskim radom. I dan danas dobro funkcioniraju dva boćarska kluba, koji održavaju svoje boćarske turnire kroz dvije boćarske sezone, održavajući tako vrijednost i tradiciju, te očuvanje istarskih tradicionalnih igara.

Ove godine intenzivno se radi na projektu sportsko rekreativne zone Kanal kako bi djeci i mladima, te obiteljima i rekreativcima osigurali sadržaj za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, unapređenje kvalitete života, zdravlja, te prevencije neprilagođenog ponašanja kod djece i mladih. Uz to, svim posjetiteljima Motovuna želimo osigurati sadržaje sporta i rekreacije za koje postoji velika potreba. Time će se produžiti turistička sezona, ali i produžiti boravak postojećih turista koji će imati još bogatiji sadržaj za svoj ostanak u Motovunu.

U travnju 2014. godine je Općina Motovun postavila kontejnere za selektivno zbrinjavanje otpada unutar zone, u vrijednosti od 25.000 kuna, koje je financirala zajedno sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ove godine nastavlja uređenjem sportsko-rekreativne zone financiranjem radova i opreme za dječje igralište u iznosu od 60.000 kuna.

Upravo su u tijeku radovi na terenu koji se priprema za postavljanje postaje za vježbalište u okviru projekta Parenzana Magic. Za sprave za vanjski fitnes na vježbalištu je iz Operativnog programa Slovenija – Hrvatska 2007.-2013 izdvojen iznos od 77.000 kuna, dok će za uređenje podloge za sprave i sustav odvodnje na sportsko – rekreativnoj zoni Općina Motovun uložiti 130.000 kuna.
 
Kao lokalna vlast, Općina Motovun ulaže svoj trud i svoje snage u podizanje svijesti, znanja i informiranosti o važnosti očuvanja jedinog okoliša kojeg imamo i mogućnostima kako svatko u privatnom i poslovnom okruženju tome može doprinijeti, te nam je cilj stvoriti čisto, prirodno bogato i uređeno mjesto, u kojem se lijepo i kvalitetno živi.

Posebna nam je čast napomenuti da su projekt uređenja sportsko rekreativne zone Kanal preporučili i podržali Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo socijalne politike i mladih, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, TZ Općine Motovun i UO za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije.

{gallery}20{/gallery}

Skip to content