OPĆINA
MOTOVUN-MONTONA

Veliko volontersko srce Motovunštine

DND Motovun uz potporu Općine Motovun i OŠ V.Nazora Pazin PŠ Motovun udružili su snage i prijavili projekt pod nazivom „Što sve može Veli Jože“ na natječaj Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva. Kako je projekt dobro ocijenjen i financijski odobren, krenula je i realizacija. Projekt simboličnog naziva aludira na veliku moć ljudi udruženih u zajedničkom cilju kreiranja dobroga za budućnost s konkretnim ciljem opreme parka u prostoru škole za edukativne i rekreativne svrhe.

OTKA

 

 

U cijelom projektu ključna je uloga namijenjena volonterima i što izraženijoj suradnji lokalne zajednice i svih čimbenika važnih za život zajednice. Svakako najzahtjevnija volonterska aktivnost bila je priprema terena i betoniranje platoa površine 24m2 predviđenog za stol za stolni tenis na kojemu će se uz igru moći odvijati i nastava izvan učionice. Akcija je protekla u izvrsnom raspoloženju. Radilo se teške fizičke poslove, ali uz šalu i osmjeh. Svi su volonteri došli na poticaj svoje djece, a imajući na umu upravo njihove bolje uvijete rada u školi. Vrlo su se rado odazvali pozivu na volontiranje i uvijek su spremni ponovno pomoći.

 

IMAG0018

Aktivnost je trebala biti odrađena u dva dana i u dvije radne grupe, ali je entuzijazam potaknuo te mlade ljude da započeto ne prekidaju. Stoga se uz svijetlo reflektora posao dovršavao u kasnovečernjim satima. Sjajan osjećaj ponosa i zadovoljstva mogao se osjetiti u svakom dijelu školskog dvorišta. Sve je teklo vrlo ležerno i glatko uz puno šale i smijeha, a opet vrlo ozbiljno kad je posao bio u pitanju. Velika vrijednost cijele akcije sadržana je i u primjeru kojim odrasli utječu na djecu pokazujući im da svaki pojedinac može doprinijeti razvoju zajednice.

IMAG0021

 

Motovunština se pokazala kao vrijedna zajednica i tako još jednom u današnjici podsjetila na ono što je inspiriralo Vladimira Nazora da napiše pripovijetku „Veli Jože“, a to je veliko, marljivo srce ovog kraja.

 

IMAG0043

Skip to content